Info

Nuorisotalot ovat osa Helsingin kaupungin Nuorisopalveluita. Ne tarjoavat pääosin 9–18-vuotiaille nuorille ympäri kaupunkia laadukasta ja mielekästä vapaa-ajan toimintaa (huom. Vesalan ja Kivikon nuorisotalolle pääsee myös ensimmäisen luokan koulussa aloittaneet 7-vuotiaat lapset). Nuorisotalolla nuoret voivat tavata ystäviään ja osallistua toimintaan, esimerkiksi kerhoihin, peleihin, retkille ja leireille. Nuorisotalon toiminta on nuorista itsestä lähtevää, eli he saavat itse suunnitella ja toteuttaa toimintaa nuorisotaloilla. Jotkut nuorisotalot ovat erikoistuneet tiettyihin harrastuksiin, esimerkiksi teatteriin, musiikkiin tai tanssiin. Nuorisotaloilla on myös taide- ja askarteluryhmiä. Joillakin nuorisotaloilla on myös erityisesti tytöille tai pojille tarkoitettua toimintaa.

Osallistuakseen toimintaan tulee nuoren hankkia jäsenkortti. Se on täysin ilmainen, eikä se velvoita mihinkään. Jäsenkortin saamiseksi täytetään hakemus, joka palautetaan nuorisotalolle. Hakemuksessa kysytään kuvausluvan ja yhteystietojen lisäksi vanhempien suostumusta. Nuori saa hakemuksen tullessaan tutustumaan nuorisotalolle tai tulostettua sivustolta http://jassari.munstadi.fi/. Kun nuori on hankkinut jäsenkortin, hän voi osallistua toimintaan kaikissa Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten nuorisotaloissa.

Teemme mielellään yhteistyötä myös nuorten vanhempien kanssa. Huoltajat ovat tervetulleita tutustumaan nuorisotalon toimintaan, ja he voivat halutessaan osallistua toimintaan vapaaehtoisina aikuisina. Nuorisoasiainkeskus kouluttaa vapaaehtoisia vanhempia.

Kaikki nuorisotalon toiminta on täysin päihteetöntä.

Nuorisotalotyön esittelyteksi muilla kielillä:
Englanniksi
Arabiaksi
Venäjäksi
Ranskaksi
Somaliaksi

Tervetuloa tutustumaan nuorisotaloon!