Hyvinvointipäivä Keinutien koulun 6.-luokkalaisille

Vierailimme viime syksynä 6.-luokkalaisten oppitunneilla ja siellä keskusteltiin paljon terveellisistä elämäntavoista. Meillä sekä opettajilla huoli heräsi nuorten epäterveellisistä valinnoista ja päätimme yhteistyössä järjestää hyvinvointipäivän, jossa nuoret saisivat oikeaa tietoa ja erilaisia vaihtoehtoja terveelliseen elämään. Tapahtuma järjestettiin torstaina 25.4.

Tapahtuman keskeiset teemat olivat:

Ateriarytmi sekä terveellinen ruokavalio

Energiajuomien epäterveellisyys

Terveellisiä välipalaideoita huonojen valintojen sijaan kuten, sipsit, keksit, karkit sekä energiajuomat, joita useat nuoret ovat nauttineet kouluaikoina

Unen merkitys

Monipuolinen liikunta

Päihteet ja niiden haitat

Matalan kynnyksen palvelut apua tarvitsevalle

Kohtuullinen pelaaminen

 

Päivä aloitettiin muutamalla videolla, jonka jälkeen siirryimme ryhmissä kiertämään erilaisia pisteitä.

 

Ensimmäiseltä rastilta löytyi FunActionin piste, jossa pääsi hieman kokeilemaan erilaisia liikuntamuotoja sekä kuulemaan heidän tarjoamastaan maksuttomista liikuntapalveluista tulevalle kesälle. Lisätietoja löydät osoitteesta: www.funactionuorille.fi

 

 

Toisella pisteellä Klaari Helsingistä Eijalla sekä Eevalla oli onnenpyörän mukana. Heidän teemanaan oli kertausta valintojen stoori-tunnista, jonka nuoret ovat jo aikaisemmin keväällä käyneet. Aiheena päihde- sekä tunnetaidot.
Lisätietoa löydät osoitteesta: http://klaari.munstadi.fi/valintojen-stoori/

 

Kolmannelta rastilta löytyi Etelä suomen syöpäyhdistyksen piste, jossa Kirsi toteutti nuorille nuuskatietovisaa sekä näytillä oli nuuskaajan suu ja tervapurkki antamassa kuvaa siitä, miltä tupakoivan ihmisen keuhkot näyttävät. Lisätietoja heidän toiminnastaan löydät osoitteesta: https://www.etela-suomensyopayhdistys.fi/

 

Neljännellä rastilla nuoret pääsivät yhdessä nuoriso-ohjaaja Rahimin kanssa tekemään kahoot-kyselyä pelaamisesta. Mikä on sinun mielestäsi sopiva aika videopelien pelaamiseen päivässä?

 

Viidenneltä pisteeltä löytyi Poikien talon piste, jossa nuoret pääsivät tutustumaan matalan kynnyksen palveluihin yhdessä ohjaajan Vilin sekä Teron (Kivikon nuorisotalo) kanssa.
Ennen pisteille siirtymistä näytimme myös vanhan kampanjan #lupakysyä sekä “onks se normaali?” räppivideon. Nämä ovat edelleenkin hyvin ajankohtaisia asioita. Onko sulla lupakysyä? Lisätietoa matalan kynnyksen palveluista löydät mm. osoitteista: https://loistosetlementti.fi/nuorelle/ ,  https://poikientalo.fi/ , https://tyttojentalo.fi/ , https://nuoret.seta.fi/ ,

 

Kuudetta pistettä veti kouluvalmentaja Katja yhdessä kuraattori Jessican kanssa. Pisteellä käsiteltiin unen tärkeyttä. Kuinka paljon juuri sinä nukuit viime yönä? Kuinka paljon nuori tarvitsee unta yössä? Tapahtuman alussa näytimme nuorille muutaman syö hyvin videon, jotka käsittelivät ateriarytmiä, energiajuoman epäterveellisyyttä sekä terveellisiä välipala vaihtoehtoja.

 

Päivän päätteeksi teimme vielä yhteisen kahoot- kyselyn, jossa vielä virkistettiin muistia päivän tapahtumista.

Päivä oli hyvin onnistunut ja nuorten saaman palautteen perusteella myöskin hyvin tarpeellinen. Usea nuori koki oppivansa uutta ja päivä laittoi ajattelemaan asioita uudella tavalla.

Suurkiitokset kaikille oppilaille, yhteistyökumppaneille, opettajille, muulle koulun henkilökunnalle, jotka ovat meitä auttaneet tapahtuman järjestämisessä!  Ilman teitä emme olisi onnistuneet.